Coronita de Paşte

Printeaza

O reteta de coronita de Paşte din: iaurt cu fructe, zahar pudra, faina, oua, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, cacao, ghimbir, zahar vanilat si esenta de rom.

Ingrediente:Coronita de Paşte

  • 250 ml iaurt cu fructe
  • 250 g zahar pudra
  • 350 g faina
  • 5 oua
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom

 

Mod de preparare:

Frecaţi zahărul cu gălbenuşurile până devin o cremă albicioasă. Adăugaţi treptat uleiul ca la maioneză. Incor­poraţi apoi iaurtul, zahărul vanilat, ghimbirul, făina şi praful de copt. Se­parat, bateţi albuşurile spumă, adă­ugaţi esenţa de rom şi amestecaţi-le în compoziţie, prin răsturnare.

Tur­naţi amestecul într-o formă specială de cozonac (inel), unsă şi tapetată. Păstraţi 1/3 din compoziţie şi adău­gaţi în ea cacaoa, amestecaţi şi apoi turnaţi-o peste stratul din tavă, uni­form. Coaceţi coroniţa la foc potrivit, în cuptorul încălzit dinainte.

Coronita de Paşte

Coronita de Paşte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.