Coronita de Paşte
PrinteazaO reteta de coronita de Paşte din: iaurt cu fructe, zahar pudra, faina, oua, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, cacao, ghimbir, zahar vanilat si esenta de rom.
- 250 ml iaurt cu fructe
- 250 g zahar pudra
- 350 g faina
- 5 oua
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita praf de copt
- 100 ml ulei
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 lingurita zahar vanilat
- 1 lingurita esenta de rom
Mod de preparare:
Frecaţi zahărul cu gălbenuşurile până devin o cremă albicioasă. Adăugaţi treptat uleiul ca la maioneză. Incorporaţi apoi iaurtul, zahărul vanilat, ghimbirul, făina şi praful de copt. Separat, bateţi albuşurile spumă, adăugaţi esenţa de rom şi amestecaţi-le în compoziţie, prin răsturnare.
Turnaţi amestecul într-o formă specială de cozonac (inel), unsă şi tapetată. Păstraţi 1/3 din compoziţie şi adăugaţi în ea cacaoa, amestecaţi şi apoi turnaţi-o peste stratul din tavă, uniform. Coaceţi coroniţa la foc potrivit, în cuptorul încălzit dinainte.
Coronita de Paşte
Pofta buna!