Ciorba de miel
PrinteazaO reteta de ciorba de miel din: carne de miel, apa, praz, morcovi, ceapa, arpacas, usturoi, piper si patrunjel.
- 1 kg carne de miel
- 2 litri de apa
- 3 fire de praz tocat marunt
- 3 morcovi
- 2 cepe tocate
- 1 ceasca cu arpacas
- 2 catei de usturoi
- piper negru macinat
- 1/4 ceasca cu patrunjel tocat
- frunze de patrunjel pentru ornare
Mod de preparare:
Indeparteaza grasimea si pielita de pe carnea de miel. Intr-o oala adanca, pune apa la fiert. Cand apa incepe sa dea in clocot, adauga legumele si carnea de miel taiata in cubulete.
Lasa la fiert, la foc mic, timp de o ora. Aduna spuma care se va forma deasupra apei in timpul fierberii. Adauga usturoiul, piperul si patrunjelul. Amesteca si mai lasa la fiert timp de 2-3 minute.
Pune ciorba in bolul din care va fi servita si presara deasupra frunzele de patrunjel.
Ciorba de miel
Pofta buna!
Foarte buna ciorba de miel