Ruladă aromată

Printeaza

Rulada aromata din: carne tocata, morcovi, ceapa, oua, paine, miez de nuca, unt, ulei, usturoi, ierburi aromate, pesmet, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocata (amestec vita cu porc)
  • 2 morcovi fierti
  • 2 cepe
  • 3 oua
  • 3 felii paine inmuiata
  • 100 g miez de nuca
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura mix de ierburi aromate (marar, patrunjel, cimbru, oregano)
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Amesteci carnea tocata cu sare si piper, după gust, apoi o laşi 10-15 minute la frigider. în­tre timp, tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei bine încins până se înmoaie puţin, apoi dai de­oparte.

Amesteci bine ceapa călită cu carnea tocată, morcovii tăiaţi cubuleţe, ouăle bătute, pâinea înmuiată şi scursă, nuca zdrobi­tă, usturoiul tăiat mărunt, ierburile aromate şi puţin piper măcinat.

Tapetezi o tavă cu unt şi pesmet, torni compoziţia de carne, nivelezi, adaugi un pa­har de apă, o acoperi cu fo­lie de aluminiu şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru cir­ca o oră. Scoţi folia, apoi laşi ru­lada în cuptor până se rume­neşte frumos deasupra.

O tai felii după ce se răcoreşte şi o serveşti cu diferite garnituri de legume, cu salată sau murături.

Ruladă aromată

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.