Ruladă aromată
PrinteazaO reteta de rulada aromata din: carne tocata, morcovi, ceapa, oua, paine, miez de nuca, unt, ulei, usturoi, ierburi aromate, pesmet, sare si piper.
- 1 kg carne tocata (amestec vita cu porc)
- 2 morcovi fierti
- 2 cepe
- 3 oua
- 3 felii paine inmuiata
- 100 g miez de nuca
- 50 g unt
- 1 lingura ulei
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura mix de ierburi aromate (marar, patrunjel, cimbru, oregano)
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Amesteci carnea tocata cu sare si piper, după gust, apoi o laşi 10-15 minute la frigider. între timp, tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei bine încins până se înmoaie puţin, apoi dai deoparte.
Amesteci bine ceapa călită cu carnea tocată, morcovii tăiaţi cubuleţe, ouăle bătute, pâinea înmuiată şi scursă, nuca zdrobită, usturoiul tăiat mărunt, ierburile aromate şi puţin piper măcinat.
Tapetezi o tavă cu unt şi pesmet, torni compoziţia de carne, nivelezi, adaugi un pahar de apă, o acoperi cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră. Scoţi folia, apoi laşi rulada în cuptor până se rumeneşte frumos deasupra. O tai felii după ce se răcoreşte şi o serveşti cu diferite garnituri de legume, cu salată sau murături.
Ruladă aromată
Pofta buna!