Dovlecelul (Cucurbita pepo) este o legumă delicioasă, sănătoasă și versatilă, care face parte din familia cucurbitaceelor, alături de alte plante precum dovleacul, pepenele, castraveții și cânepa. Este originar din America Centrală și de Sud, dar a devenit popular în bucătăria internațională, fiind cultivat în multe regiuni din lume. […]
Salată cu portocale
PrinteazaSalată cu portocale din: portocale, untisor, creson, ceapa, tarhon, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper Cayenne.
Ingrediente:
- 4 portocale netratate
- 200 g untisor
- 1 legatura de creson
- 1 ceapa alba mica
- 1 lingurita de tarhon proaspat
- 2 linguri de suc de lamaie
- 4 linguri ulei extravirgin de masline
- sare
- piper de Cayenne
Mod de preparare:
Spălaţi şi scurgeţi bine untişorul şi cresonul şi puneţi-le într-o salatieră. Curăţaţi portocalele de coajă, tăiaţi-le felii şi puneţi-le peste salate. Păstraţi coaja unei portocale şi scoateţi-i partea albă din interior.
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt împreună cu frunzele de tarhon şi cu coaja de portocală păstrată.
Adăugaţi această tocătură la celelalte ingrediente din salatieră.
Amestecaţi salata şi asezonaţi-o cu ulei extravirgin de măsline, cu sucul de lămâie şi cu un praf de sare; amestecaţi bine şi aromatizaţi cu piper de Cayenne proaspăt măcinat. Serviţi salata pe farfurii individuale.
Salată cu portocale
Pofta buna!
Varza – Beneficii pentru sanatate si retete
Varza este o legumă cruciferă cu numeroase beneficii pentru sănătate, bogată în nutrienți și substanțe bioactive. Aceasta vine în mai multe varietăți, inclusiv varză albă, varză roșie și varză de Bruxelles. Beneficii pentru sănătate: Bogată în nutrienți: Varza este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina […]