Salată cu portocale
PrinteazaO reteta de salata de portocale din: portocale, untisor, creson, ceapa, tarhon, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper Cayenne.
- 4 portocale netratate
- 200 g untisor
- 1 legatura de creson
- 1 ceapa alba mica
- 1 lingurita de tarhon proaspat
- 2 linguri de suc de lamaie
- 4 linguri ulei extravirgin de masline
- sare
- piper de Cayenne
Mod de preparare:
Spălaţi şi scurgeţi bine untişorul şi cresonul şi puneţi-le într-o salatieră. Curăţaţi portocalele de coajă, tăiaţi-le felii şi puneţi-le peste salate. Păstraţi coaja unei portocale şi scoateţi-i partea albă din interior.
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt împreună cu frunzele de tarhon şi cu coaja de portocală păstrată. Adăugaţi această tocătură la celelalte ingrediente din salatieră.
Amestecaţi salata şi asezonaţi-o cu ulei extravirgin de măsline, cu sucul de lămâie şi cu un praf de sare; amestecaţi bine şi aromatizaţi cu piper de Cayenne proaspăt măcinat. Serviţi salata pe farfurii individuale.
Salată cu portocale
Pofta buna!