Salată cu portocale

Printeaza

O reteta de salata de portocale din: portocale, untisor, creson, ceapa, tarhon, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper Cayenne.

Ingrediente:Salată cu portocale

  • 4 portocale netratate
  • 200 g untisor
  • 1 legatura de creson
  • 1 ceapa alba mica
  • 1 lingurita de tarhon proaspat
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 4 linguri ulei extravirgin de masline
  • sare
  • piper de Cayenne

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi scurgeţi bine untişorul şi cresonul şi puneţi-le într-o salatieră. Curăţaţi portoca­lele de coajă, tăiaţi-le felii şi puneţi-le peste salate. Păstraţi coaja unei portocale şi scoateţi-i partea albă din interior.

Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt împreună cu frunzele de tarhon şi cu coaja de porto­cală păstrată. Adăugaţi această tocătură la celelalte ingrediente din salatieră.

Amestecaţi salata şi asezonaţi-o cu ulei extravirgin de măsline, cu sucul de lămâie şi cu un praf de sare; amestecaţi bine şi aromatizaţi cu piper de Cayenne proaspăt măcinat. Serviţi salata pe farfurii individuale.

Salată cu portocale

Salată cu portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.