Bame cu creveţi
PrinteazaO reteta delicioasa de bame cu: creveti, sunca, ceapa, usturoi, pasta de tomate, orez, sare, patrunjel, cimbru, piper, grasime, apa.
Ingrediente:
- două felii de şuncă
- 600 g bame feliate
- 900 g creveţi
- 300 g ceapă
- doi căţei de usturoi
- o conservă cu pastă de tomate
- 600 g orez fiert
- sare
- piper
- o linguriţă de pătrunjel şi una de cimbru
- o jumătate de linguriţă de piper cayenne
- două linguriţe de grăsime
- o cană de apă
Mod de preparare:
Se taie şunca în bucăţi mici şi se sotează într-o tigaie împreună cu bamele şi ceapa tocată. Când s-au călit, se adaugă pătrunjelul, usturoiul, pasta de tomate. Se ţine la foc mic încă minute.
Se adaugă apa, creveţii, sarea, piperul şi cimbrul. Se lasă deasupra focului timp de o oră, la foc foarte mic. Se serveşte în boluri, cu un munte de orez în centrul fiecărui vas.
Pofta buna!