Fajitas de pui
PrinteazaO reteta de fajitas de pui din: piept de pui, ceapa, oregano, scortisoara, chili, limete, ulei, lipii, smantana, guacamole, sare si piper.
- 400 grame piept de pui dezosat3 ardei graşi
- 1 ceapă
- 1 lingură oregano uscat
- 1 linguriţă de scortisoara măcinată
- 1 linguriţă chili pudră
- 2 limete
- 3 linguri de ulei
- 2 lipii mexicane de porumb (tortilla)
- 40 ml smântână
- 80 grame guacamole (sos din piure de avocado)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mai întâi pregăteşte puiul, care trebuie tăiat fâşii, nici prea groase, nici foarte subţiri. Pentru a extrage sucul din limete, presează-le înainte. Sucul obţinut se amestecă împreună cu condimentele (oregano, scorţişoară, piper de cayenne, sare şi piper), după care adugă puiul fâşii şi lasă-l la rece jumătate de oră.
Pregăteşte legumele – taie ardeii şi ceapa – iar în paralel prăjeşte cu puţin ulei încins carnea de pui marinată (nu e nevoie de mai mult de 5 minute). Apoi, adaugă în tigaie ceapa şi ardeiul gras. Pune compoziţia în cele două lipii şi adaugă guacamole şi smântână.
Fajitas de pui
Pofta buna!