Supa deasa de legume

Printeaza

O reteta de supa deasa de legume din: ceapa, morcovi, cartofi, fasole verde, mazare, telina, patrunjel, conopida, rosii, sare, ulei si patrunjel.

Ingrediente:Supa deasa de legume

  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 morcovi
  • 4 cartofi
  • 1 mana fasole verde (congelata)
  • 1/4 cana mazare (congelata)
  • 1/2 telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 buchetele conopida
  • 3 rosii
  • sare
  • ulei
  • 1 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi, speli zarzavatul, îl tai cubuleţe mici şi-l căleşti în uleiul încins (mai pu­ţin cartofii). Acoperi cu capacul şi laşi 10 minute, la foc mic. Stingi cu 3 l de apă fierbinte, laşi să fiarbă 15 minute, apoi adaugi cartofii şi laşi să fiarbă 10 minute. Pui mazărea, conopida, faso­lea verde şi mai laşi alte 10 minute.

Când legumele sunt fierte, adaugi roşiile descojite şi tăiate foarte mărunt. Potriveşti gustul de sare, mai laşi să fiarbă 10-15 minute, iei vasul de pe foc şi-l acoperi cu un capac.

Când serveşti, presari pătrunjel tocat fin. O poţi servi şi cu puţin caşca­val ras deasupra.

Supa deasa de legume

Supa deasa de legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.