Supa deasa de legume
PrinteazaO reteta de supa deasa de legume din: ceapa, morcovi, cartofi, fasole verde, mazare, telina, patrunjel, conopida, rosii, sare, ulei si patrunjel.
- 1 ceapa potrivita
- 2-3 morcovi
- 4 cartofi
- 1 mana fasole verde (congelata)
- 1/4 cana mazare (congelata)
- 1/2 telina mica
- 1 radacina patrunjel
- 2 buchetele conopida
- 3 rosii
- sare
- ulei
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Cureţi, speli zarzavatul, îl tai cubuleţe mici şi-l căleşti în uleiul încins (mai puţin cartofii). Acoperi cu capacul şi laşi 10 minute, la foc mic. Stingi cu 3 l de apă fierbinte, laşi să fiarbă 15 minute, apoi adaugi cartofii şi laşi să fiarbă 10 minute. Pui mazărea, conopida, fasolea verde şi mai laşi alte 10 minute.
Când legumele sunt fierte, adaugi roşiile descojite şi tăiate foarte mărunt. Potriveşti gustul de sare, mai laşi să fiarbă 10-15 minute, iei vasul de pe foc şi-l acoperi cu un capac.
Când serveşti, presari pătrunjel tocat fin. O poţi servi şi cu puţin caşcaval ras deasupra.
Supa deasa de legume
Pofta buna!