Budinca de cartofi si conopida

Printeaza

O reteta de budinca de cartofi si conopida din: cartofi, conopida, oua, unt, smantana, cas, pesmet si sare.

Ingrediente:Budinca de cartofi si conopida

  • 12 cartofi
  • 1 conopida (circa 70 g)
  • 8-9 oua
  • 75 g unt
  • 200 ml smantana
  • 200 g cas
  • 4 linguri pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Se fierb 6 ou tari. Se spala cartofii si se fierb in coja. Se desface conopida in buchetele care se oparesc in apa usor sarata. Se scurg crtoii si ouale fierte, se decojesc si se taie in rondele groase de 1 cm.

Se scurge conopida oparita. Se bate smantana cu ouale ramase, restul de unt topit si sare dupa gust. Cu 25 g de unt, se unge un vas termorezistent sau o tavă de 20 x 30 cm. Se pre­sară 2 linguri de pesmet, se aşază un strat de rondele de cartofi, apoi un strat de cono­pidă şi unul de rondele de ouă.

Se toarnă o parte din sosul de smântână, se aşază rondelele de cartofi rămase şi se toarnă restul de sos. Se presară pesmetul rămas şi, deasupra, caşul. Se aşază tava în cuptorul cald, la foc mediu, şi se coace 30-40 de minute, până când budinca se rumeneşte frumos. Se taie bucăţi după ce s-a mai răcorit.

Budinca de cartofi si conopida

Budinca de cartofi si conopida

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.