Budinca de cartofi si conopida
PrinteazaO reteta de budinca de cartofi si conopida din: cartofi, conopida, oua, unt, smantana, cas, pesmet si sare.
- 12 cartofi
- 1 conopida (circa 70 g)
- 8-9 oua
- 75 g unt
- 200 ml smantana
- 200 g cas
- 4 linguri pesmet
- sare
Mod de preparare:
Se fierb 6 ou tari. Se spala cartofii si se fierb in coja. Se desface conopida in buchetele care se oparesc in apa usor sarata. Se scurg crtoii si ouale fierte, se decojesc si se taie in rondele groase de 1 cm.
Se scurge conopida oparita. Se bate smantana cu ouale ramase, restul de unt topit si sare dupa gust. Cu 25 g de unt, se unge un vas termorezistent sau o tavă de 20 x 30 cm. Se presară 2 linguri de pesmet, se aşază un strat de rondele de cartofi, apoi un strat de conopidă şi unul de rondele de ouă.
Se toarnă o parte din sosul de smântână, se aşază rondelele de cartofi rămase şi se toarnă restul de sos. Se presară pesmetul rămas şi, deasupra, caşul. Se aşază tava în cuptorul cald, la foc mediu, şi se coace 30-40 de minute, până când budinca se rumeneşte frumos. Se taie bucăţi după ce s-a mai răcorit.
Budinca de cartofi si conopida
Pofta buna!