Limbă cu măsline si sos de rosii

Printeaza

Limbă cu măsline si sos de rosii din: limba, masline, sos de rosii, arpagic, lamaie, vin, cimbru, foaie de dafin, sare, piper, zarzavat.

Ingrediente:

  • 800 g limbă
  • 150 g măsline
  • 1 kg sos de roşii
  • 400 g arpa­gic
  • 1/2 lămîie
  • 50 g vin
  • 1/2 fir cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • zarzavat

 

Mod de preparare:

Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare. După ce a fiert, se pune într-un alt vas cu apă rece sărată şi se curăţă de piele.

Se taie în felii, care se aranjează într-o tavă, adăugind sos tomat, măsline opărite, foaie de dafin, cimbru, vin, piper şi sare după gust.

Se lasă să dea o dată în fiert, apoi se pune pe un platou, aranjînd deasupra felii de lămîie.

Cine doreşte poate adăuga şi arpagic înăbuşit. Se serveşte rece.

 

 

Pofta bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.