Limbă cu măsline si sos de rosii
PrinteazaLimbă cu măsline si sos de rosii din: limba, masline, sos de rosii, arpagic, lamaie, vin, cimbru, foaie de dafin, sare, piper, zarzavat.
Ingrediente:
- 800 g limbă
- 150 g măsline
- 1 kg sos de roşii
- 400 g arpagic
- 1/2 lămîie
- 50 g vin
- 1/2 fir cimbru
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- zarzavat
Mod de preparare:
Se fierbe limba de vacă cu zarzavat şi sare. După ce a fiert, se pune într-un alt vas cu apă rece sărată şi se curăţă de piele.
Se taie în felii, care se aranjează într-o tavă, adăugind sos tomat, măsline opărite, foaie de dafin, cimbru, vin, piper şi sare după gust.
Se lasă să dea o dată în fiert, apoi se pune pe un platou, aranjînd deasupra felii de lămîie.
Cine doreşte poate adăuga şi arpagic înăbuşit. Se serveşte rece.
Pofta bună!