Sos mediteraneean

Printeaza

O reteta de sos mediteraneean din: rosii, busuioc, capere, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:Sos mediteraneean

  • 2 rosii
  • 1 legatura de busuioc
  • 5-6 capere din conserva
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1/2 catel de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală roşiile, înţeapă-le în câteva locuri şi opăreşte-le 20 de secunde în apă clocotită. Pune-le în apă cu gheaţă şi curăţă-le de pieliţă. Desărează caperele, lăsând să curgă peste ele un fir de apă rece timp de 20 de minute.

Taie roşiile felii şi pune-le în vasul mixerului, adaugă uleiul, usturoiul, busuiocul şi caperele. Potriveşte gustul cu sare şi piper, după gust, şi mixează toate ingredientele.

Serveşte sosul mediteraneean rece. Foloseşte-l pentru condimentarea bruschetelor (contrastul între pâinea caldă şi sosul rece va crea o senzaţie foarte plăcută) sau a salatelor reci de paste.

Sos mediteraneean

Sos mediteraneean

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.