Sos mediteraneean
PrinteazaO reteta de sos mediteraneean din: rosii, busuioc, capere, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper.
- 2 rosii
- 1 legatura de busuioc
- 5-6 capere din conserva
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1/2 catel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală roşiile, înţeapă-le în câteva locuri şi opăreşte-le 20 de secunde în apă clocotită. Pune-le în apă cu gheaţă şi curăţă-le de pieliţă. Desărează caperele, lăsând să curgă peste ele un fir de apă rece timp de 20 de minute.
Taie roşiile felii şi pune-le în vasul mixerului, adaugă uleiul, usturoiul, busuiocul şi caperele. Potriveşte gustul cu sare şi piper, după gust, şi mixează toate ingredientele.
Serveşte sosul mediteraneean rece. Foloseşte-l pentru condimentarea bruschetelor (contrastul între pâinea caldă şi sosul rece va crea o senzaţie foarte plăcută) sau a salatelor reci de paste.
Sos mediteraneean
Pofta buna!