Supa Stracciatella
PrinteazaCând se simt slăbiţi, italienii mănâncă o farfurie de stracciatella. Este o specialitate romană, iar pentru a o prepara, trebuie sa fierbeţi la foc mic o supa de pui. Bateţi un ou cu puţin gris, adăugaţi parmezan ras şi un strop de nucşoară.
Când supa clocoteşte, turnaţi compoziţia amestecând cu o lingură, astfel încat ouale sa se transforme în franjuri care dau şi numele supei (straccetti înseamnă zdrenţe).
Deasupra se presară puţin pătrunjel tocat mărunt şi se serveşte foarte fierbinte. Zeama de pui aromată, firele delicate de ou şi parmezanul cu aromă bogată, de nuci, formează împreună o supă uşoară şi săţioasa, medicamentul ideal pentru un stomac deranjat sau pentru o răceală care nu mai vrea să treacă.
Supa Stracciatella
Pofta buna!