Supă de măcriş şi spanac
PrinteazaCănd în grădini încep să răsară primele frunze dee măcriş, toti europenii ştiu că a sosit primavara. Iar dacă afară este încă frig, o farfurie de supă acrişoară de măcriş reprezintă modul iddeal de a întâmpina acest anotimp.
Mâcrişul este puţin amărui şi are o aromă acra specifică, aducând puţin cu lamaia, dalatorata acidului oxalic. Pentru a-i mai atenua acreala, se pune deseori şi nişte spanac, care va da supei o nuanţă şi mai intensă de verde. Cartofii, care merg foarte bine cu macrişul, vor mai înmuia şi ei acreala şi vor da mai multă ccronsistenţa mâncării.
De regulă supa de măcriş cu spanac se pasează, fiind transformată într-un piure, şi se serveşte cu puţină smântână dulce. Mâcrişul nu este doar o plantă de primăvară. Dimpotriva, frunzele sale continuă să crească toată vara şi se pot folosi la fel de bine şi în supele reci.
In Letonia, unde această plantă creşte aproape în toate grădinile, supa rece de măcriş se consumă de regulă în anotimpul cald, iai iar evreii ashkenazi prepară o supă tradiţională re rece cu măcriş, numită sihav, care se îngroaşă ci cu ouă şi se garniseşte cu smântână.
Supă de măcriş şi spanac
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de macris de post
Nu prea ma omor dupa o astfel de supa