Supă de măcriş şi spanac

Printeaza

Supă de măcriş şi spanacCănd în grădini încep să răsară primele frunze dee măcriş, toti europenii ştiu că a sosit primavara. Iar dacă afară este încă frig, o farfurie de supă acrişoară de măcriş reprezintă modul iddeal de a întâmpina acest anotimp.

Mâcrişul este puţin amărui şi are o aromă acra specifică, aducând puţin cu lamaia, dalatorata acidului oxalic. Pentru a-i mai atenua acreala, se pune deseori şi nişte spanac, care va da supei o nuanţă şi mai intensă de verde. Cartofii, care merg foarte bine cu macrişul, vor mai înmuia şi ei acreala şi vor da mai multă ccronsistenţa mâncării.

De regulă supa de măcriş cu spanac se pasează, fiind transformată într-un piure, şi se serveşte cu puţină smântână dulce. Mâcrişul nu este doar o plantă de primăvară. Dimpotriva, frunzele sale continuă să crească toată vara şi se pot folosi la fel de bine şi în  supele reci.

In Letonia, unde această plantă creşte aproape în toate grădinile, supa rece de măcriş se consumă de regulă în anotimpul cald, iai iar evreii ashkenazi prepară o supă tradiţională re rece cu măcriş, numită sihav, care se îngroaşă ci cu ouă şi se garniseşte cu smântână.

Supa_de_macris_si_spanac_02

Supă de măcriş şi spanac

Supă de măcriş şi spanac

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciorba de macris de post

1 comentariu

  1. Laverica Horescu

    Nu prea ma omor dupa o astfel de supa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.