Salată de fructe şi verdeţuri
PrinteazaSalata de fructe si verdeturi din: laptuca, papadie, arpagic, busuioc, porumb, morcov, telina, castravete, avocado, pulpa de manzat, patrunjel, cepsoara, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 inimă de lăptucă
- 1 legătură de păpădie
- 15 fire de arpagic verde
- 10 frunze de busuioc
- 50 g porumb
- 1 morcov
- 2 tulpini de ţelină
- 1 castravete
- 1 felie de pepene roşu
- 1/2 avocado
- 250 g pulpă de mânzat, tocată
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 cepşoară nouă
- 3 linguri de oţet de vin alb
- 10 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi lăptuca şi păpădia, scurgeţi-le bine, rupeţi-le cu mâna şi puneţi-le într-un castron mare de salată.
Adăugaţi porumbul, arpagicul verde spălat bine şi rupt bucăţele şi frunzele de busuioc spălate şi tocate la rândul lor.
Curăţaţi morcovul, ţelina şi castravetele, tăiaţi-le felii subţiri şi adăugaţi-le în castron peste celelalte ingrediente.
Completaţi cu pepenele roşu şi cu avocado, curăţate de coajă şi tăiate bucăţele.
Curăţaţi şi tăiaţi fin cepşoara şi pătrunjelul, amestecaţi-le cu pulpa de mânzat tocată şi dregeţi cu sare şi cu piper, apoi amestecaţi bine compoziţia cu mâinile.
Faceţi hamburgeri mici şi prăjiţi-i în 2 linguri de ulei extravirgin de măsline încins câte 5 minute pe fiecare parte.
Scoateţi-i pe hârtie absorbantă de bucătărie, ca să se scurgă bine de ulei. Lăsaţi-i puţin să se răcească.
Pregătiţi un sos bătând bine oţetul, uleiul rămas, sare şi piper; turnaţi-l peste salată, amestecaţi bine şi împărţiţi-o în castronele individuale. In fiecare adăugaţi 3-4 minihamburgeri, apoi serviţi.
Salată de fructe şi verdeţuri
Pofta buna!