Supă bănaţeană de găină cu zdrenţe
PrinteazaSupă bănaţeană de găină cu zdrenţe
- 1 găină
- 3 morcovi
- 1 ceapă mare
- 2 rădăcini păstârnac şi pătrunjel
- 1 ţelină mare
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Pentru coca de zdrenţe ai nevoie de:
- 2 ouă
- 5 linguri făină
- 1/2 lingură ulei
- sare
Mod de preparare:
Pui la fiert găina în 3,5 l apă rece cu sare şi îndepărtezi spuma. Când carnea este pe jumătate fiartă, pui legumele curăţate şi spălate şi 7-8 boabe de piper. După fierbere, scoţi separat carnea şi legumele, strecori supa şi le pui din nou la fiert.
Separat, amesteci ouăle cu sarea, uleiul şi făina. Această compoziţie o pui într-un cornet şi o torni în fir subţire în supă şi mai laşi la fiert 5-6 minute.
Serveti fierbinte, cu pătrunjel tăiat fin, dar e bună şi cu cubuleţe din piept de găină date la cuptor, pe care le adaugi în momentul servirii.
Supă bănaţeană de găină cu zdrenţe
Pofta buna!