Supă bănaţeană de găină cu zdrenţe

Printeaza

Supă bănaţeană de găină cu zdrenţe

Ingrediente:Supa banateana de gaina cu zdrente

  • 1 găină
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 2 rădăcini păstârnac şi pătrunjel
  • 1 ţelină mare
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Pentru coca de zdrenţe ai nevoie de:

  • 2 ouă
  • 5 linguri făină
  • 1/2 lingură ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui la fiert găina în 3,5 l apă rece cu sare şi îndepărtezi spuma. Când carnea este pe jumătate fiartă, pui legumele curăţate şi spălate şi 7-8 boabe de piper. După fierbere, scoţi separat carnea şi legumele, strecori supa şi le pui din nou la fiert.

Separat, amesteci ouăle cu sarea, uleiul şi făina. Această compoziţie o pui într-un cornet şi o torni în fir subţire în supă şi mai laşi la fiert 5-6 minute.

Serveti fierbinte, cu pătrunjel tăiat fin, dar e bună şi cu cubuleţe din piept de găină date la cuptor, pe care le adaugi în momentul servirii.

Supă bănaţeană de găină cu zdrenţe

Supa banateana de gaina cu zdrente

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.