Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară

Printeaza

O reteta de Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară din: faina, oua, unt, lapte, sare, piper, ulei, branza de vaci, ceapa verde, hasmatuchi, macris, friptura de porc, ulei, ceapa si masline negre.

Ingrediente:Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară

  • 100 g făină
  • 2 ouă
  • 50 g unt topit
  • 125 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 300 g brânză de vaci
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 1 lingură ceapă verde tocată
  • 1 lingură hasmaţuchi tocat
  • 1 lingură măcriş tocat
  • 4 fripturi de porc (a 100 g)
  •  2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 40 g măsline negre fără sâmburi

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu ouă şi unt; se înglobează laptele, sare şi piper. Se lasă să se odihnească cca 30 min. Se mai adaugă eventual puţin lapte dacă aluatul nu este suficient de fluid. Se coc pe rând 6 clătite subţiri, în ulei.

Se în­globează verdeaţa în brânza de vaci; se condimentează. Se ung clătitele cu acest amestec şi se suprapun, ca un tort. Se aşază deasupra o clătită, se presează puţin şi se dă la frigider cca 30 min.

Se şterg bucăţile de carne şi se prăjesc în ulei încins cca 4 min. pe fiecare parte. Se curăţă ceapa, se taie rondele şi se prăjesc cca 4 min. Se toacă măslinele şi se înglobează; se sărează şi se piperează. Se taie felii tortul de clătite şi se servesc alături de fripturi; se ornează cu rondele de ceapă şi măsline.

Alături se oferă câteva fire de ceapă verde.

Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară

Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.