Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară
PrinteazaO reteta de Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară din: faina, oua, unt, lapte, sare, piper, ulei, branza de vaci, ceapa verde, hasmatuchi, macris, friptura de porc, ulei, ceapa si masline negre.
- 100 g făină
- 2 ouă
- 50 g unt topit
- 125 ml lapte
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 300 g brânză de vaci
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 1 lingură ceapă verde tocată
- 1 lingură hasmaţuchi tocat
- 1 lingură măcriş tocat
- 4 fripturi de porc (a 100 g)
- 2 linguri ulei
- 2 cepe
- 40 g măsline negre fără sâmburi
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu ouă şi unt; se înglobează laptele, sare şi piper. Se lasă să se odihnească cca 30 min. Se mai adaugă eventual puţin lapte dacă aluatul nu este suficient de fluid. Se coc pe rând 6 clătite subţiri, în ulei.
Se înglobează verdeaţa în brânza de vaci; se condimentează. Se ung clătitele cu acest amestec şi se suprapun, ca un tort. Se aşază deasupra o clătită, se presează puţin şi se dă la frigider cca 30 min.
Se şterg bucăţile de carne şi se prăjesc în ulei încins cca 4 min. pe fiecare parte. Se curăţă ceapa, se taie rondele şi se prăjesc cca 4 min. Se toacă măslinele şi se înglobează; se sărează şi se piperează. Se taie felii tortul de clătite şi se servesc alături de fripturi; se ornează cu rondele de ceapă şi măsline.
Alături se oferă câteva fire de ceapă verde.
Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară
Pofta buna!