Tarte cu migdale si mandarine
PrinteazaO reteta de tarta cu migdale si mandarine din: faina, migdale, zahar, unt, galbenus, unt, marmelada si inghetata.
- 150 g faina
- 100 g migdale macinate
- 100 g zahar
- 150 g unt rece
- 1 galbenus (mediu)
- faina pentru suprafata de lucru
- unt si faina pentru formele de tarta
iti mai trebuie:
- 2 linguri marmelada sau gem de caise
- 3 conserve de mandarine
- 1 cutie de inghetata
Mod de prearare:
Amesteci într-un vas făina, migdalele şi zahărul. Adaugi untul (rece) tăiat în bucăţi şi gălbenuşul. Amesteci totul cu o furculiţă, astfel încât să se formeze firimituri. Frămânţi apoi cu mâna, până obţii un aluat omogen. întinzi aluatul (de circa 3 mm grosime) pe o suprafaţă presărată cu făină.
Ungi 8 forme de tarte (cu diametrul de 11-12 cm) cu unt şi le presari cu făină. Aranjezi aluatul în forme şi tai neregularităţile. Formele le dai o oră la rece, în frigider. Le introduci ulterior în cuptorul încins la 180-200 de grade şi le coci circa 13-15 minute. Laşi tartele să se răcească.
Incălzeşti marmelada şi o întinzi pe aluat. 4. Scurgi mandarinele de apă, dupa care le aranjezi pe tarte. 5. înainte de a servi tartele, adaugi îngheţata cu ajutorul unei linguri sau cupe de îngheţată.
Tarte cu migdale si mandarine
Pofta buna!