Tarte cu migdale si mandarine

Printeaza

O reteta de tarta cu migdale si mandarine din: faina, migdale, zahar, unt, galbenus, unt, marmelada si inghetata.

Ingrediente:Tarte cu migdale si mandarine

  • 150 g faina
  • 100 g migdale macinate
  • 100 g zahar
  • 150 g unt rece
  • 1 galbenus (mediu)
  • faina pentru suprafata de lucru
  • unt si faina pentru formele de tarta

iti mai trebuie:

  • 2 linguri marmelada sau gem de caise
  • 3 conserve de mandarine
  • 1 cutie de inghetata

 

Mod de prearare:

Amesteci într-un vas făina, migdalele şi zahărul. Adaugi untul (rece) tăiat în bucăţi şi gălbenuşul. Amesteci totul cu o furculiţă, astfel încât să se formeze firimituri. Frămânţi apoi cu mâna, până obţii un aluat omogen. întinzi aluatul (de circa 3 mm grosime) pe o suprafaţă presărată cu făină.

Ungi 8 forme de tarte (cu diametrul de 11-12 cm) cu unt şi le presari cu făină. Aranjezi aluatul în forme şi tai neregularităţile. Formele le dai o oră la rece, în frigider. Le introduci ulterior în cuptorul încins la 180-200 de grade şi le coci circa 13-15 minute. Laşi tartele să se răcească.

Incălzeşti marmelada şi o întinzi pe aluat. 4. Scurgi mandari­nele de apă, dupa care le aranjezi pe tarte. 5. înainte de a servi tartele, adaugi îngheţata cu ajutorul unei linguri sau cupe de îngheţată.

Tarte cu migdale si mandarine

Tarte cu migdale si mandarine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.