Sos Supreme
PrinteazaO reteta de sos supreme din: unt fara sare, supa de pui, faina si smantana. Acest sos alb, cremos, este o garnitură perfectă la puiul înăbuşit clasic. Este delicios şi cu pieptul de pui la grătar.
- 40 g unt fără sare
- 40 g făină simplă
- 450 ml supă de pui fierbinte
- 400 ml smântână grasă
- 50 g unt fără sare, tăiat în cuburi, opţional
Mod de preparare:
Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul dublu, adâncă, la foc mic spre mediu. Turnaţi în ploaie făina peste unt şi încingeţi-o timp de 1 -2 minute, fără a o lăsa să se coloreze, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Compoziţia trebuie să fie albă şi spumoasă.
Luaţi cratiţa de pe foc. Adăugaţi puţină supă fierbinte şi bateţi bine cu o lingură de lemn sau cu telul. Puţin câte puţin, adăugaţi şi supa rămasă.
Reveniţi la aragaz şi bateţi pentru a împiedica formarea cocoloaşelor, dându-1 treptat în clocot. Micşoraţi flacăra şi fierbeţi sosul la foc mic 3-4 minute, amestecând continuu. Adăugaţi smântână şi continuaţi să-1 fierbeţi la foc mic timp de 2-3 minute, până când aderă la dosul vinei linguri.
Dacă are cocoloaşe, strecuraţi-l printr-o sită fină şi reîncălziţi-l într-o cratiţă curată. Condimentaţi cu sare şi piper alb. Pentru a adăuga sosului mai mult luciu, adăugaţi untul tăiat cuburi. Serviţi-l imediat.
Sos Supreme
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos supreme