Sos Supreme

Printeaza

O reteta de sos supreme din: unt fara sare, supa de pui, faina si smantana. Acest sos alb, cremos, este o garnitură perfectă la puiul înăbuşit clasic. Este delicios şi cu pieptul de pui la grătar.

Ingrediente:Sos Supreme

  • 40 g unt fără sare
  • 40 g făină simplă
  • 450 ml supă de pui fierbinte
  • 400 ml smântână grasă
  • 50 g unt fără sare, tăiat în cuburi, opţional

 

Mod de preparare:

Topiţi untul într-o cratiţă cu fundul dublu, adâncă, la foc mic spre mediu. Turnaţi în ploaie făina peste unt şi încingeţi-o timp de 1 -2 minute, fără a o lăsa să se coloreze, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Compoziţia trebuie să fie albă şi spumoasă.

Luaţi cratiţa de pe foc. Adăugaţi puţină supă fierbinte şi bateţi bine cu o lingură de lemn sau cu telul. Puţin câte puţin, adăugaţi şi supa rămasă.

Reveniţi la aragaz şi bateţi pentru a împiedica for­marea cocoloaşelor, dându-1 treptat în clocot. Micşoraţi flacăra şi fierbeţi sosul la foc mic 3-4 minute, amestecând continuu. Adăugaţi smântână şi continuaţi să-1 fierbeţi la foc mic timp de 2-3 minute, până când aderă la dosul vinei linguri.

Dacă are cocoloaşe, strecuraţi-l printr-o sită fină şi reîncălziţi-l într-o cratiţă curată. Condimentaţi cu sare şi piper alb. Pentru a adăuga sosului mai mult luciu, adăugaţi untul tăiat cuburi. Serviţi-l imediat.

 Sos Supreme

Sos Supreme

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • sos supreme

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.