Sarmale cu urdă
PrinteazaO reteta de sarmale cu urda din: urda, ceapa verde, orez, orez, ou, marar, bors, pasta de tomate, concentrat de legume, faina, ulei, piper, sare si frunze de stevie.
- 500 g urda
- 3 legaturi ceapa verde
- 1 ceasca orez
- 1 ou
- 1 legatura marar
- 1 ceasca bors
- 2 linguri pasta tomate
- concentrat de legume
- 1 lingura faina
- ulei
- piper
- sare
- frunze de stevie
Mod de preparare:
Pui orezul în apă la înmuiat după ce a fost spălat, ales. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi orezul şi amesteci bine pe foc, apoi le dai deoparte. într-o cană cu apă, pui concentratul de legume, îl amesteci şi îl pui peste ceapă şi orez. Laşi să fiarbă orezul.
Când e gata, îl dai deoparte, să se răcească. Amesteci urda cu orezul, pui oul şi mărarul tocat, sare şi piper. într-un litru de apă, pui borşul la fiert. Ştevia spălată o opăreşti cu borşul amestecat cu apă, scurgi zeama, dar nu o arunci. înfăşori sarmalele, le aşezi într-o cratiţă şi pui deasupra câteva frunze să acoperi sarmalele.
Torni zeama şi le fierbi, iar după 10 minute, pui pasta de tomate şi le mai fierbi câteva minute.
Sarmale cu urdă
Pofta buna!