Sarmale cu urdă

Printeaza

O reteta de sarmale cu urda din: urda, ceapa verde, orez, orez, ou, marar, bors, pasta de tomate, concentrat de legume, faina, ulei, piper, sare si frunze de stevie.

Ingrediente:Sarmale cu urdă

  • 500 g urda
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 1 ceasca orez
  • 1 ou
  • 1 legatura marar
  • 1 ceasca bors
  • 2 linguri pasta tomate
  • concentrat de legume
  • 1 lingura faina
  • ulei
  • piper
  • sare
  • frunze de stevie

 

Mod de preparare:

Pui orezul în apă la înmuiat du­pă ce a fost spălat, ales. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi orezul şi ames­teci bine pe foc, apoi le dai deoparte. într-o cană cu apă, pui concentratul de legume, îl amesteci şi îl pui peste ceapă şi orez. Laşi să fiarbă orezul.

Când e gata, îl dai deoparte, să se răcească. Amesteci urda cu orezul, pui oul şi mărarul to­cat, sare şi piper. într-un litru de apă, pui borşul la fiert. Ştevia spălată o opăreşti cu borşul amestecat cu apă, scurgi zea­ma, dar nu o arunci. înfăşori sarmalele, le aşezi într-o cratiţă şi pui deasupra câteva frunze să acoperi sarmalele.

Torni zeama şi le fierbi, iar după 10 minute, pui pasta de tomate şi le mai fierbi câteva minute.

Sarmale cu urdă

Sarmale cu urdă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.