Supă de broccoli cu brânză Cheddar
PrinteazaO reteta de supa de broccoli cu branza cheddar din: broccoli, ulei de masline, ceapa, telina, faina, supa de pui, lapte condensat, branza cheddar, nucsoara si piper.
- 450 g broccoli
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa tocata
- 1 coada de telina tocata
- 2 linguri faina
- 400 ml supa de pui cu continut redus de sodiu
- 400 g lapte condensat degresat
- 350 g branza Cheddar slaba, rasa (sau orice tip de cascaval maturat)
- un praf nucsoara pisata
- piper dupa gust
Mod de preparare:
Se taie si se curata coditele de broccoli. Se pun deoparte 12 buchetele. Restul de broccoli se taie in bucati mari (inclusiv coditele). Se oparesc in apa clocotita 2 minute sau pana capata culoarea verde intens. Se scurg.
Se incinge uleiul intr-o cratita de dimensiuni medii, la foc potrivit. Se adauga ceapa si telina si se calesc 5 minute sau pana cand s-au inmuiat. Se inglobeaza faina si se prajeste 1 minut. Se adauga supa si laptele. Se fierb amestecand continuu 5 minute sau pana cand sosul da in clocot si se ingroasa.
Se adauga bucatile oparite de broccoli, branza, nucsoara si se presara piper. Se amesteca la foc mic aproximativ 3 minute sau pana cand branza s-a topit; supa e fierbinte; dar nu clocoteste. Se serveste ornata cu buchetelele de broccoli.
Supă de broccoli cu brânză Cheddar
Pofta buna!