Pui pe sare
PrinteazaPui pe sare din: pui, sare grunjoasa, ulei de masline, miez de paine, ceapa, ciuperci, patrunjel verde, ficat si pipota.
Ingrediente:
- 1 pui
- sare grunjoasa
- ulei de masline
- 1 felie miez de paine
- 1 ceapa
- 3-4 ciuperci
- patrunjel verde
- 1 ficat
- 1 pipota
Mod de preparare:
Cureţi puiul, apoi îl speli foarte bine şi îl usuci, tamponându-l cu un şervet absorbant.
Dai prin maşina de tocat pipota, ficatul, ceapa şi ciupercile, împreună cu pâinea înmuiată şi stoarsă foarte bine.
Amesteci această compoziţie cu pătrunjel verde tocat, cu sare şi piper. Umpli puiul cu această compoziţie şi-l coşi cu aţă sau îl prinzi cu câteva scobitori.
Ungi puiul cu uleiul de măsline şi apoi îl presari cu condimentele care-ţi plac. în capacul de la grătarul special pentru aragaz, întors invers, pui pe fundul acestuia sare grunjoasă, pe care o împrăştii cât să acoperi bine fundul acesteia.
Peste ea aşezi cu grijă puiul şi-l bagi înapoi în cuptorul de la aragaz. Il laşi 1 h — 1 h 30′, până se rumeneşte bine. în acest timp, când deschizi cuptorul, încerci pe cât posibil să nu mişti prea mult vasul.
După ce este gata, îl laşi să se răcească puţin, iar apoi îl scoţi din vas şi-l aşezi pe un platou.
Sarea va rămâne sub forma unei cruste în vas. Este delicios!
Pui pe sare
Pofta buna!