Pui pe sare

Printeaza

Pui pe sare din: pui, sare grunjoasa, ulei de masline, miez de paine, ceapa, ciuperci, patrunjel verde, ficat si pipota.

Ingrediente:

  • 1 pui
  • sare grunjoasa
  • ulei de masline
  • 1 felie miez de paine
  • 1 ceapa
  • 3-4 ciuperci
  • patrunjel verde
  • 1 ficat
  • 1 pipota

 

Mod de preparare:

Cureţi puiul, apoi îl speli foarte bine şi îl usuci, tamponându-l cu un şervet absorbant.

Dai prin maşina de tocat pipota, ficatul, ceapa şi ciupercile, împreună cu pâinea înmuiată şi stoarsă foarte bine.

Amesteci această compoziţie cu pătrunjel verde to­cat, cu sare şi piper. Umpli puiul cu această compoziţie şi-l coşi cu aţă sau îl prinzi cu câteva scobi­tori.

Ungi puiul cu uleiul de măsline şi apoi îl presari cu condimentele care-ţi plac. în capacul de la gră­tarul special pentru aragaz, întors invers, pui pe fundul acestuia sare grunjoasă, pe care o împrăştii cât să acoperi bine fundul acesteia.

Peste ea aşezi cu grijă puiul şi-l bagi înapoi în cuptorul de la ara­gaz. Il laşi 1 h — 1 h 30′, până se rumeneşte bine. în acest timp, când deschizi cuptorul, încerci pe cât posibil să nu mişti prea mult vasul.

După ce este gata, îl laşi să se răcească puţin, iar apoi îl scoţi din vas şi-l aşezi pe un platou.

Sarea va rămâne sub forma unei cruste în vas. Este delicios!

 

Pui pe sare

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.