Clătite cu carne

Printeaza

O reteta de clatite cu carne din: faina, lapte, oua, unt, ulei, sare, amestec de carne tocata, ceapa, suc de rosii, castraveti murati, smantana, vin si sare.

Ingrediente:Clătite cu carne

  • 400-500 g făină
  • 600 ml lapte
  • 2 ouă
  • 3 linguriţe cu unt
  • ulei
  • sare

pentru umplutura:

  • 500 g amestec de carne tocată
  • 2 cepe
  • 200 ml suc de roşii
  • 2 cas­traveţi muraţi
  • 50 g smântână
  • 1 ceşcuţă cu vin
  • sare

 

Mod de preparare:

Bate albuşurile cu sare. Adaugă gălbenuşurile şi laptele. Presară făina, amestecând energic. La final, adaugă untul topit şi răcit puţin. Din această compoziţie, pregăteşte clătitele. Separat, căleşte ceapa tocată. Adaugă car­nea tocată şi las-o să se înăbuşe. Din când în când, stropeşte cu vin şi puţină apă. La final, potriveşte gustul de sare şi pune castraveţii tăiaţi în cubuleţe.

Unge fiecare clătită cu puţină smântână, adau­gă amestecul de carne. împachetează cu grijă şi aşază-le într-o tavă unsă cu unt. Lasă-le la cuptor 15 minute şi serveşte-le fierbinţi.

Clătite cu carne

Clătite cu carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.