Clătite cu carne
PrinteazaO reteta de clatite cu carne din: faina, lapte, oua, unt, ulei, sare, amestec de carne tocata, ceapa, suc de rosii, castraveti murati, smantana, vin si sare.
- 400-500 g făină
- 600 ml lapte
- 2 ouă
- 3 linguriţe cu unt
- ulei
- sare
pentru umplutura:
- 500 g amestec de carne tocată
- 2 cepe
- 200 ml suc de roşii
- 2 castraveţi muraţi
- 50 g smântână
- 1 ceşcuţă cu vin
- sare
Mod de preparare:
Bate albuşurile cu sare. Adaugă gălbenuşurile şi laptele. Presară făina, amestecând energic. La final, adaugă untul topit şi răcit puţin. Din această compoziţie, pregăteşte clătitele. Separat, căleşte ceapa tocată. Adaugă carnea tocată şi las-o să se înăbuşe. Din când în când, stropeşte cu vin şi puţină apă. La final, potriveşte gustul de sare şi pune castraveţii tăiaţi în cubuleţe.
Unge fiecare clătită cu puţină smântână, adaugă amestecul de carne. împachetează cu grijă şi aşază-le într-o tavă unsă cu unt. Lasă-le la cuptor 15 minute şi serveşte-le fierbinţi.
Clătite cu carne
Pofta buna!