Linzer londonez

Printeaza

Linzer londonez din: faina, unt, zahar pudra, vanilie, galbenusuri, praf de copt, albusuri, nuca, gem de prune.

Ingrediente:Linzer_londonez

  • 200 g făină
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 praf vanilie
  • 2-3 gălbe­nuşuri
  • 1/2 pliculeţ praf de copt

Pentru ornat şi gla­zură ai nevoie de:

  • 2-3 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • 200 g nucă măcinată
  • 1/2 borcan gem de prune sau măceşe

 

Mod de preparare aluat:

Din toate acestea frămânţi un aluat pe care-l pui în tava unsă şi pudrată cu făină. Il laşi să se coacă, dar numai pe jumătate. Scoţi tava, întinzi gemul şi pui şi spuma de la cele 3 albuşuri pe care le-ai bătut cu 200 g zahăr şi le-ai amestecat cu 200 g nucă măcinată.

Laşi să se coacă albuşul încet. Cât este caldă, o tai cu paharul, formând semilune. O laşi să se răcească şi o aduci la masă. Aşezi bucăţile de prăji­tură pe un platou şi printre ele şi în mijloc pui miez de nucă.

Linzer londonez

Linzer_londonez

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • prajitura LINZER LONDONEZ
  • linzer londonez
  • https://www restaurantedelux ro/linzer-londonez html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.