Linzer londonez
PrinteazaLinzer londonez din: faina, unt, zahar pudra, vanilie, galbenusuri, praf de copt, albusuri, nuca, gem de prune.
- 200 g făină
- 150 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 1 praf vanilie
- 2-3 gălbenuşuri
- 1/2 pliculeţ praf de copt
Pentru ornat şi glazură ai nevoie de:
- 2-3 albuşuri
- 200 g zahăr
- 200 g nucă măcinată
- 1/2 borcan gem de prune sau măceşe
Mod de preparare aluat:
Din toate acestea frămânţi un aluat pe care-l pui în tava unsă şi pudrată cu făină. Il laşi să se coacă, dar numai pe jumătate. Scoţi tava, întinzi gemul şi pui şi spuma de la cele 3 albuşuri pe care le-ai bătut cu 200 g zahăr şi le-ai amestecat cu 200 g nucă măcinată.
Laşi să se coacă albuşul încet. Cât este caldă, o tai cu paharul, formând semilune. O laşi să se răcească şi o aduci la masă. Aşezi bucăţile de prăjitură pe un platou şi printre ele şi în mijloc pui miez de nucă.
Linzer londonez
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura LINZER LONDONEZ
- linzer londonez
- https://www restaurantedelux ro/linzer-londonez html