Biban de mare cu roşii

Printeaza

O reteta de biban de mare cu rosii din: bibani de mare, tomate cherry, ulei de masline, rosii, usturoi, vin alb sec si patrunjel.

Ingrediente:Biban de mare cu roşii

  • 4 bibani de mare curatati (circa 200 g fiecare)
  • 200 g tomate cherry galbene
  • 40 ml ulei de masline
  • 200 g rosii
  • 6 catei de usturoi
  • 80 ml vin alb sec
  • 2 linguri patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Se spală şi se şterge peştele. Se spală şi se curăţă tomatele: cel3 galbene se taie jumătăţi, cele roşii felii. Se decojeşte usturoiul şi se amestecă împreună cu sarea şi jumătate din cantita¬tea de ulei de măsline; se adaugă tomatele pregătite şi se amestecă.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se unge o tavă sau o formă termorezistentă cu restul de ulei şi se aşază înăuntru peştii; se repartizează deasupra roşii şi restul de căţei de usturoi.

Se sărează peştele, se toarnă deasupra vin alb şi se coace în cuptorul preîncălzit, timp de cca 25 min. înainte de servire se presară deasupra pătrunjel verde proaspăt tocat.

Biban de mare cu roşii

Biban de mare cu roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.