Biban de mare cu roşii
PrinteazaO reteta de biban de mare cu rosii din: bibani de mare, tomate cherry, ulei de masline, rosii, usturoi, vin alb sec si patrunjel.
- 4 bibani de mare curatati (circa 200 g fiecare)
- 200 g tomate cherry galbene
- 40 ml ulei de masline
- 200 g rosii
- 6 catei de usturoi
- 80 ml vin alb sec
- 2 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se spală şi se şterge peştele. Se spală şi se curăţă tomatele: cel3 galbene se taie jumătăţi, cele roşii felii. Se decojeşte usturoiul şi se amestecă împreună cu sarea şi jumătate din cantita¬tea de ulei de măsline; se adaugă tomatele pregătite şi se amestecă.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se unge o tavă sau o formă termorezistentă cu restul de ulei şi se aşază înăuntru peştii; se repartizează deasupra roşii şi restul de căţei de usturoi.
Se sărează peştele, se toarnă deasupra vin alb şi se coace în cuptorul preîncălzit, timp de cca 25 min. înainte de servire se presară deasupra pătrunjel verde proaspăt tocat.
Biban de mare cu roşii
Pofta buna!