Marţipan

Printeaza

Marţipan din: serbet de vanilie, nuci, coaja de lamaie, zahar pudra, glazura.

Ingrediente:

  • 1 kg şerbet de vanilie
  • 500 g nuci (miez)
  • coajă de la o lămîie sau 2 g esenţă de migdale
  • zahăr pudră
  • glazură

 

Mod de preparare:

Marţipan: pune şerbetul de vanilie pe o planşetă. Se adaugă nucile prăjite şi date prin maşină. Se frămîntă bine pînă se obţine o pastă.

In timpul lucrului atît planşeta, cît şi mîna trebuie presărate cu zahăr pudră.

La urmă se adaugă coajă de lămîie sau esenţă de migdale. Se rupe cîte o bucăţică şi se dă cu mîna forma dorită. Se trec prin glazură.

 

Pofta buna!

 

 

 

Salată de Andive cu Portocale și Măsline Kalamata

Salată de Andive cu Portocale și Măsline Kalamata din: andive, portocale, masline kalamata, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, mustar, miere, sare, piper. Explorați o salată proaspătă și vibrantă care combină texturile crocante ale andivelor cu dulceața segmentelor de portocale și savoarea intensă a măslinelor Kalamata. Această salată de andive cu portocale și măsline […]

Castane în Sirop

Castane în Sirop din: castane, zahar, apa, vanilie, scortisoara. Bucurați-vă de gustul unic al castanelor confiate în sirop de zahăr, o gustare tradițională, dulce și delicioasă. Această rețetă de castane în sirop nu doar că este o delicatesă de sine stătătoare, dar poate fi, de asemenea, un ingredient minunat în diverse deserturi. Fie că le […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.