Salată de Andive cu Portocale și Măsline Kalamata din: andive, portocale, masline kalamata, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, mustar, miere, sare, piper. Explorați o salată proaspătă și vibrantă care combină texturile crocante ale andivelor cu dulceața segmentelor de portocale și savoarea intensă a măslinelor Kalamata. Această salată de andive cu portocale și măsline […]
Marţipan
PrinteazaMarţipan din: serbet de vanilie, nuci, coaja de lamaie, zahar pudra, glazura.
Ingrediente:
- 1 kg şerbet de vanilie
- 500 g nuci (miez)
- coajă de la o lămîie sau 2 g esenţă de migdale
- zahăr pudră
- glazură
Mod de preparare:
Marţipan: pune şerbetul de vanilie pe o planşetă. Se adaugă nucile prăjite şi date prin maşină. Se frămîntă bine pînă se obţine o pastă.
In timpul lucrului atît planşeta, cît şi mîna trebuie presărate cu zahăr pudră.
La urmă se adaugă coajă de lămîie sau esenţă de migdale. Se rupe cîte o bucăţică şi se dă cu mîna forma dorită. Se trec prin glazură.
Pofta buna!
Castane în Sirop din: castane, zahar, apa, vanilie, scortisoara. Bucurați-vă de gustul unic al castanelor confiate în sirop de zahăr, o gustare tradițională, dulce și delicioasă. Această rețetă de castane în sirop nu doar că este o delicatesă de sine stătătoare, dar poate fi, de asemenea, un ingredient minunat în diverse deserturi. Fie că le […]