Tagliatelle all-arrabbiata
PrinteazaO reteta de tagliatelle all arrabbiata din: tagliatelle, ardie iute, usturoi, rosii in bulion, parmezan, busuioc, patrunjel, sare si piper.
- 500 g tagliatelle
- 1 ardei iute
- 2 catei de usturoi
- 800 g rosii decojite in bulion
- 100 g parmezan
- 5-6 fire de busuioc
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incingeţi uleiul într-o tigaie mare şi puneţi în acesta usturoiul şi ardeiul iute tocate mărunt. Căliţi la foc potrivit 1 minut şi adăugaţi roşiile în bullion, tocate cât mai mărunt, şi sucul acestora. Adăugaţi jumătate din legătura de pătrunjel tocat mărunt, potriviţi de sare şi piper şi fierbeţi sosul 15-20 de minute la foc mic.
Intre timp, fierbeţi pastele în 3 litri de apă şi o linguriţă cu sare, conform instrucţiunilor de fierbere de pe ambalaj. Scurgeţi pastele şi pureţi-le în sosul din tigaie. Amestecaţi-le bine cu sosul şi serviţi-le fierbinţi, presărate cu pătrunjelul rămas tocat
Tagliatelle all-arrabbiata
Pofta buna!