Turte prajite
PrinteazaO reteta de turte prajite din: lapte, apa, unt, branza de burduf, urda, malai si sare.
- 1,5 l lapte
- 1 l apa
- 200 g unt sau untura
- 250 g branza de burduf
- 50 g urda sarata
- 500 g malai
- sare
Mod de preparare:
Puneti la fiert laptele amestecat cu apa şi adăugaţi 1 linguriţă sare. Când amestecul începe să fiarbă, adăugaţi treptat mălaiul, amestecând încontinuu, pentru a nu se forma cocoloaşe. Lăsaţi mămăliga să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când.
După ce a fiert 20 de minute, luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi în mămăligă 100g unt sau untură, brânza de burduf rasă şi urda. Amestecaţi bine ingredientele. Luaţi cu o lingură din amestec şi formaţi turtite pe care prăjiţi-le în unt sau untură, pe ambele părţi. Scoateti-le pe şerveţele, pentru a elimina grăsimea de prisos.
Serviţi-le calde, eventual, presărate cu brânză rasă.
Turte prajite
Pofta buna!