Turte prajite

Printeaza

O reteta de turte prajite din: lapte, apa, unt, branza de burduf, urda, malai si sare.

Ingrediente:Turte prajite

  • 1,5 l lapte
  • 1 l apa
  • 200 g unt sau untura
  • 250 g branza de burduf
  • 50 g urda sarata
  • 500 g malai
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneti la fiert laptele ames­tecat cu apa şi adăugaţi 1 linguriţă sare. Când ameste­cul începe să fiarbă, adăugaţi treptat mălaiul, amestecând încontinuu, pentru a nu se forma cocoloaşe. Lăsaţi mă­măliga să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când.

După ce a fiert 20 de minute, luaţi vasul de pe foc şi adău­gaţi în mămăligă 100g unt sau untură, brânza de bur­duf rasă şi urda. Amestecaţi bine ingredientele. Luaţi cu o lingură din amestec şi for­maţi turtite pe care prăjiţi-le în unt sau untură, pe ambele părţi. Scoateti-le pe şerveţele, pentru a elimina grăsimea de prisos.

Serviţi-le calde, even­tual, presărate cu brânză rasă.

Turte prajite

Turte prajite

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.