Ridichi umplute

Printeaza

Ridichi umplute

Ingrediente:Ridichi umplute

  • 4 ridichi de lună mari
  • 1 fir de usturoi
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 fire de ceapă
  • 250 g ciuperci albe de cultură
  • 1 cub de supă con­centrată de legume
  • 1 ou
  • 1/2 lămâie
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 rămurică cimbru
  • 1 legătură pătrunjel
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • sare şi piper după gust

 

Mod de preparare:

Cureţi ridichile de coajă şi le tai un căpăcel în partea dinspre codiţă. Le scobeşti de miez şi le fierbi 10 minute în apă cu sare, apoi le laşi în strecurătoare să se scurgă.

Speli şi cureţi ciupercile, apoi le toci împreună cu miezul fiert al ridichilor, usturoiul verde, căţelul de usturoi, oul şi pătrunjelul, încălzeşti 10 minute tocătura într-o lingură de unt încins.

Potriveşti de sare şi piper, adaugi sucul de lămâie şi umpli ridichile cu amestecul de mai sus şi le acoperi cu căpăcelele decu­pate. Cureţi ceapa şi o tai rondele subţiri.

Ungi cu unt o formă termorezistentă şi pui o lingură de untdelemn, ceapa tăiată şi rămurica de cimbru, presari puţin zahăr şi cubul de con­centrat zdrobit fin.

Adaugi ridichile, 2 pahare mari de apă, închizi etanş forma cu folie de aluminiu şi laşi 45 de minute la foc moderat în cuptorul încins dinainte.

Ridichi umplute

Ridichi umplute

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.