Ridichi umplute
PrinteazaRidichi umplute
- 4 ridichi de lună mari
- 1 fir de usturoi
- 1 căţel de usturoi
- 2 fire de ceapă
- 250 g ciuperci albe de cultură
- 1 cub de supă concentrată de legume
- 1 ou
- 1/2 lămâie
- 1 linguriţă zahăr
- 1 rămurică cimbru
- 1 legătură pătrunjel
- 50 g unt
- 2 linguri ulei
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Cureţi ridichile de coajă şi le tai un căpăcel în partea dinspre codiţă. Le scobeşti de miez şi le fierbi 10 minute în apă cu sare, apoi le laşi în strecurătoare să se scurgă.
Speli şi cureţi ciupercile, apoi le toci împreună cu miezul fiert al ridichilor, usturoiul verde, căţelul de usturoi, oul şi pătrunjelul, încălzeşti 10 minute tocătura într-o lingură de unt încins.
Potriveşti de sare şi piper, adaugi sucul de lămâie şi umpli ridichile cu amestecul de mai sus şi le acoperi cu căpăcelele decupate. Cureţi ceapa şi o tai rondele subţiri.
Ungi cu unt o formă termorezistentă şi pui o lingură de untdelemn, ceapa tăiată şi rămurica de cimbru, presari puţin zahăr şi cubul de concentrat zdrobit fin.
Adaugi ridichile, 2 pahare mari de apă, închizi etanş forma cu folie de aluminiu şi laşi 45 de minute la foc moderat în cuptorul încins dinainte.
Ridichi umplute
Poftă bună!