Cartofi cu ouă si cascaval la cuptor
PrinteazaCartofi cu ouă si cascaval la cuptor
- 1,5 kg cartofi
- 10 ouă
- 200 g caşcaval
- 200 g unt
- 250 g smântână
- sare şi piper
Mod de preparare:
Fierbi în coajă cartofii, apoi îi cureţi şi îi tai rondele. Separat fierbi 8 ouă tari şi razi caşcaval. Scoţi din timp untul din frigider, pentru ca în momentul pregătirii reţetei să fie la temperatura camerei.
Ungi cu unt o cratiţă de mărime potrivită şi aşezi un strat de cartofi şi unul de ouă tăiate rondele. Presari caşcaval şi pui sare şi piper. Adaugi şi câteva bucăţele mici de unt printre straturi.
Apoi baţi 2 ouă cu smântână şi le torni deasupra şi dai preparatul la cuptor pentru a se rumeni. Este bun atât cald, cât şi rece.
Pofta buna!