Borş de urzici cu hrean
PrinteazaBors de urcizi cu hrean din: urzici, bors, orez, hrean, ceapa, ceapa verde, morcov, pastarnac, leustean, ulei si sare.
Ingrediente:
- 300 g urzici
- 500 ml borş
- 2 linguri orez
- 1 bucată de hrean
- 1 ceapă uscată sau 1 legătură de ceapă verde
- 1 morcov
- 1 păstâmac
- leuştean
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Borş de urzici cu hrean: Fierbi morcovul şi păstârnacul întregi într-un litru de apă. Când s-au pătruns le scoţi. Cureţi bine urzicile, le speli in mai multe ape, apoi le oparesti in apa cu sare, le strecori si le toci.
Toci ceapa şi o căleşti în ulei, apei adaugi urzicile şi pui totul peste zeama din oală. Laşi să dea în câteva clocote, apoi pui orezul, iar când s-a fiert şi acesta pui borşul.
După câteva minute, iei oala de pe foc, pui leuşteanul tocat şi acoperi. La masă, serveşti borşul cu hrean ras.
Pofta buna!