Borş de urzici cu hrean

Printeaza

Bors de urcizi cu hrean din: urzici, bors, orez, hrean, ceapa, ceapa verde, morcov, pastarnac, leustean, ulei si sare.

Ingrediente:

  • 300 g urzici
  • 500 ml borş
  • 2 linguri orez
  • 1 bucată de hrean
  • 1 ceapă uscată sau 1 legătură de ceapă verde
  • 1 morcov
  • 1 păstâmac
  • leuştean
  • 2 linguri ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Borş de urzici cu hrean: Fierbi morcovul şi păstâr­nacul întregi într-un litru de apă. Când s-au pătruns le scoţi. Cureţi bine urzicile, le speli in mai multe ape, apoi le oparesti in apa cu sare, le strecori si le toci.

Toci ceapa şi o căleşti în ulei, apei adaugi urzicile şi pui totul peste zeama din oală. Laşi să dea în câteva clocote, apoi pui orezul, iar când s-a fiert şi acesta pui borşul.

După câteva minute, iei oala de pe foc, pui leuşteanul tocat şi acoperi. La masă, serveşti borşul cu hrean ras.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.